Blog

Zo maak je de perfecte BBQ-Karbonade van The Big Green Egg

Zo maak je de perfecte BBQ-Karbonade van The Big Green Egg

Heb je zin om binnenkort eens flink uit te pakken met een écht lekker recept? Dan hebben wij het perfecte gerecht voor jou. De Chinese BBQ Karbonade – ook wel Char Sui genoemd – is onwijs mals en bezit veel verschillende overheerlijke smaken. Klaar om aan de slag te gaan? Wij leggen je stap voor stap uit hoe je dit topgerecht bereidt.

Dit heb je nodig

Voor zes personen kun je de volgende ingrediënten in huis halen:

  • Char Sui: 1 kg varkensribeye en kleine koriander takjes als garnering
  • Hoisinsaus: 1 el Hoisin, 1 el Chinese rijstwijn, 45 gr suiker en 125 ml water
  • Barbecuemarinade: 250 ml tomatensaus, 60 ml pruimensaus, 1 el sesamolie, 220 gr suiker, 1 el chinees vijfkruidenpoeder en ¼ el gemalen witte peper
  • Benodigde accessoires: Gast Iron Grid, Grid Lifter, ConvEGGtor, ConvEGGtor Lifter en Grill Pro Barbecue kwast

Dag 1: Voorbereiding: (+/- 20 min)

Snijd het vlees in de lengte in ongeveer vijf cm dikke, langwerpige filets, en leg ze in een kom. Roer de ingrediënten voor de barbecuesaus marinade door elkaar tot de suiker opgelost is, en giet het mengsel over het vlees. Masseer de saus goed in het vlees, dek de kom af en zet 3-6 uur, of een hele nacht in de koelkast.

Dag 2: Big Green Egg time!

Stap 1: Verhit The Big Green Egg tot 220 graden en leg de smalle filets op de Gast Iron Grid om de filets te grillen. Bewaar de saus om het vlees mee te bedruipen.

Stap 2: Haal de filets van de grill en vervang de Gast Iron Grid voor een ConvEGGtor. Hiervoor heb je een handige Tool: een Grid Lifter en een ConvEGGtor Lifter.

Stap 3: Leg de gegrilde filets op de convEGGtor en verlaag de tempratuur tot 160 graden en laat de filets nog zeker 3 uur in The Big Green Egg staan met gesloten deksel, terwijl je ze om de 20 minuten met de resterende saus bedruipt en omkeert, tot ze supermals en intens rood van kleur zijn.

Stap 4: Meng de Hoisin, rijstwijn en suiker in een kom, giet er 125 ml water bij en blijf roeren tot de suiker opgelost is. Hierdoor ontstaat er een stroperige saus.

Stap 5: Snijd het vlees op een serveerschaal, en lak de stukken vlees af met de ingekookte hoisin saus, en garneer met een beetje koriander.

Let’s M’EAT!

PS: Dit gerecht is perfect te combineren met een steamed bun of gestoomde rijst.