Blog

Zo lekker: falafel van rode biet van The Big Green Egg

Zo lekker: falafel van rode biet van The Big Green Egg

Rode falafel! Dat is normaal toch groen? Klopt! Maar omdat wij bieten toevoegen aan de falafel krijgen ze een mooie rode kleur. Doordat we deze falafel bereiden op The Big Green Egg wordt de smaak nóg lekkerder. Wij delen het recept graag met je, zodat je deze overheerlijke falafel ook thuis kunt maken!

Dit heb je nodig:

Voor twee personen kun je de volgende ingrediënten in huis halen (bereidingstijd 20 minuten):

  • 250 gram gedroogde kikkererwten
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/2 bosje peterselie
  • 1 citroen
  • 150 gram rode biet
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl komijn
  • 2 tl bloem

Benodigde Accessoires:

  • Gast Iron Grid
  • Grid Lifter
  • Barbecuetang

Stap 1: Voorbereiding: (+/- 7 min)

Doe de kikkererwten in een ruime kom met water. Dek de kom af met folie en laat de kikkererwten een nacht weken. Giet de kikkererwten de volgende dag af en spoel ze grondig met veel koud water.

Stap 2: Big Green Egg time! (+/- 20min)

Maak de knoflook schoon en pluk de blaadjes van de peterselie. Schil de rode biet en snijdt hem in grove stukken.

Verwarm de Big Green Egg op 200-220 graden. Rooster de rode biet in het midden van de grill tot ze mooi knapperig zijn. Zo trekt de rooksmaak in de rode biet.

Doe de geweekte kikkererwten, de knoflook, de peterselie, de gegrilde rode biet, het sap van een hele citroen, de koriander, de komijn, de bloem en een beetje zout in een kom.

Pureer de ingrediënten met een mixer tot een grove massa en laat even rusten.

Maak je handen een beetje vochtig en rol kleine balletjes van het mengsel. Verhit de olie tot ca 180 graden. Laat de balletjes gedurende ca. 5 minuten aan alle kanten garen. Leg ze op een stuk keukenpapier tot het meeste vet eraf is. Smakelijk!

Let’s M’EAT!

TIP: De rode bieten falafel is ook perfect te combineren als garnituur bij je gegrilde vis!