Blog

Let’s M’EAT Lily!

Let’s M’EAT Lily!

Ik ben Lily, 22 jaar, en kom oorspronkelijk uit Schijndel, maar ik woon alweer een tijdje in Den Bosch. Ik werk hier nu met veel plezier bij M’EAT Bar & Grill. Ik fitness graag en heb vroeger met veel plezier gehockeyd en gedanst.

Hoe ben je ooit in de Horeca begonnen?

Toen ik 15 jaar was, werkte mijn ex-vriend in Sint Oedenrode in een kroeg genaamd Oud-Rooy, daar ben ik begonnen, echt een oude ballentent. Daarna ging ik ook nog op feestjes werken via Kapteijns vanuit Sint Oedenrode. Daar ging ik werken op feestjes, maar dat was eigenlijk niet zo handig, want ik was best wel klein, dus kwam nauwelijks boven de bar uit.

Daarna wilde ik graag hier in Den Bosch werken en heb ik mijn oude Jumbo baas gebeld, daar heb ik namelijk ook nog even voor gewerkt, en hij had wel enkele ideeën. Uiteindelijk heb ik daar (wijst naar café twee-keer-bellen) heel dronken gesolliciteerd en toen ben ik daar gaan werken. Na vier jaar dacht ik, “het is wel weer mooi geweest en ik ben op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging.”

Yorick kende ik van café twee-keer-bellen en Lauren was daar ook af en toe. Toen heeft Yorick gevraagd of ik bij hem wilde werken en toen dacht ik “Ja, dat gaan we maar eens proberen”. Dit kwam eigenlijk perfect uit.

Wat is het leukste aan het werken in de Horeca?

De sfeer en de gezelligheid. Mensen gelukkig maken met wat je te bieden hebt. Je kan eigenlijk met vrijwel iedereen lekker een praatje maken. Mensen in de horeca beginnen toch al snel tegen je te kletsen en voor je het weet ken je een heleboel nieuwe mensen. Dat spreekt me echt heel erg aan.

Wat is er zo leuk aan het werken bij M’EAT?

We hebben een heel hecht team, dus het is zeker geen straf om te gaan werken. Het is altijd wel gezellig. Het is natuurlijk ook een ander restaurant dan anders. Wij werken vooral met The Big Green Egg BBQ’s en je hebt bijvoorbeeld geen standaard Carpaccio op de kaart, maar unieke en inspirerende gerechten die mensen verrassen.

Wat is je lievelingsgerecht op de kaart?

(Lachend) De Henny & Gingerale.

Nee, qua gerecht is dat absoluut de Cote de Boeuf. Ik ben eigenlijk helemaal niet zo’n vleeseter, al eet ik thuis eigenlijk alleen maar kip. Aan onze Cote de Boeuf zit een klein beetje vet voor de smaak, maar niet teveel, zodat je geen vet stuk vlees hebt. Eigenlijk is hij helemaal perfect!

Henny & Gingerale cocktail, onze signature cocktail en een hele grote favoriet van mij op onze kaart, is begonnen bij de eigenaren zelf. Ten eerste wordt hun vader altijd Henny genoemd en ze hadden altijd Henny & Gingerale Party’s. Daar is hij vandaan gekomen. We hebben hier nu ook nieuwe cocktails op de kaart. Toen hebben we een cocktailworkshop gehad en hebben we hem nog lekkerder gemaakt, dus het is zeker de moeite waard om hem weer te komen proeven. Speciaal voor degene die hem bestelt draaien we ook nog het bijbehorende liedje.

Hoe zie je de toekomst bij M’EAT?

Ik denk dat het hier steeds beter en groter wordt. We zijn altijd bezig met vernieuwen en verbeteren. We hebben er deze zomer ook een extra terras bij gekregen dus dat wordt goed knallen deze zomer! Met buurman TAPPUNT erbij wordt het helemaal groots op het plein. Ook daar wil ik graag nieuwe uitdagingen aangaan en mijn steentje bijdragen, om ook van TAPPUNT een groot succes te maken! Ik kan in ieder geval niet wachten tot de opening en hoop iedereen die dit leest daar met open armen te mogen verwelkomen!

Wat is je meest bijzondere ervaring op de werkvloer?

Laatst moest ik even naar de WC, maar was ik helemaal vergeten de deur op slot te doen. Er was een gast met hetzelfde idee en voordat ik het wist ging de deur open en zat ik daar.. Gelukkig hebben we, en dan bedoel ik vooral mijn collega’s, hier achteraf hard om kunnen lachen. Ik ben bang dat ik dit nog wel even moet aanhoren.

Verder hebben we hier sowieso veel droge humor en dat maakt alle ervaringen super grappig en verhoogt voor ons allemaal het werkplezier!