Blog

Let’s M’EAT Jan van Eijk

Let’s M’EAT Jan van Eijk

Jan van Eijk, chef-kok bij M’EAT en is 32 jaar. Hij is een jaar geleden begonnen bij M’EAT en is al veertien jaar werkzaam in de horeca. Jan werkt vier dagen per week als chef-kok bij M’EAT en in zijn vrije tijd vindt hij het erg leuk om te koken. Sinds september heeft hij thuis ook een Green Egg aangeschaft. Zijn familie is hier erg blij mee, want hij maakt ook op zijn eigen Green Egg met veel plezier de lekkerste gerechten. Naast koken houdt hij van hardlopen en fitness.

Waar komt je passie voor koken vandaan?
Sinds groep vier wist ik al dat ik kok wilde worden. Vroeger hielp ik altijd bij mijn moeder in de keuken en eigenlijk ben ik altijd al geïnteresseerd geweest in de kookkunst. Het mooiste van mijn vak vind ik om te zien dat mensen heerlijk zitten te genieten van de smaaksensatie op een mooi opgemaakt bord, wat ik met veel passie heb bereid. Dat geeft veel voldoening!

Waarom ben je bij M’EAT gaan werken?
Via Facebook kwam ik de vacature tegen en ik was eigenlijk direct verkocht. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Vervolgens heb ik bij M’EAT Bar & Grill een heel leuk gesprek gehad en ben ik in maart 2016 begonnen; een maand na de opening van deze prachtige zaak. Ik heb geen dag spijt dat ik bij M’EAT ben gaan werken en ik heb het er enorm naar mijn zin!

Wat is het leukste aan M’EAT?
Het leukste aan M’EAT vind ik het live cooking. Ik vind het geweldig dat je de Green Eggs live ziet staan en dat daar actief op wordt gekookt. Ik vind een drukke dag bij M’EAT super leuk. Bijvoorbeeld zoals afgelopen zaterdag toen we een geweldige lunch met veel bezoekers hadden. Het is dan heerlijk druk en dat je, ondanks dat, toch contact blijft hebben met gasten maakt het heel leuk en gezellig om hier te werken.

Wat maakt M’EAT uniek?
De Green Eggs maken M’EAT echt uniek. M’EAT is het enige restaurant in ’s-Hertogenbosch dat alles op de Green Eggs bereidt; van voorgerechten tot desserts. Alles wordt op de Green Eggs gemaakt en je proeft dan ook overal de unieke smaak van de Green Eggs in terug!

Wat is je favoriete gerecht bij M’EAT?
Een echte topper van M’EAT vind ik de Côte de Boeuf. Het is een prachtig stuk vlees met een heerlijke klassieke Bearnaisesaus! De M’EAT Steak is ook een prachtig gerecht met de lekkere verse groente en gepofte aardappel. De smaak van het houtskool en de grill maakt de gerechten uitzonderlijk en geeft ieder gerecht net dat beetje extra!

Voor de zomer krijgen we weer een nieuwe kaart, dus ik ben thuis al hard aan het stoeien op mijn eigen Green Eggs om de lekkerste creaties te bedenken. Ik probeer een hele hoop dingen zelf te bedenken, maar haal ook inspiratie van het internet en onze slager geeft veel informatie over de beste breidingen van sommige gerechten.

Wat zijn de verwachtingen in de toekomst voor M’EAT?
Mijn verwachtingen in de toekomst voor M’EAT is dat er bijvoorbeeld nog een M’EAT 2.0 komt. Ik denk dat we nog groter kunnen worden en het nog drukker gaan krijgen. Ik denk dat we in de toekomst misschien nog gaan uitbreiden met een extra soort zaak met Green Eggs.

Wat verwacht je van jezelf in de toekomst?
We hebben een super leuk en enthousiast team met twee super leuke eigenaren, dus ik heb het hier erg naar mijn zin. Ik zie mezelf hier in de toekomst nog vele jaren met veel plezier werken.