Blog

Geroosterde ijsbergsla van The Big Green Egg

Geroosterde ijsbergsla van The Big Green Egg

Sla van de BBQ? Ja je hoort het goed! Wist je dat de ijsbergsla zich perfect leent voor de BBQ? Door de ijsberg sla te grillen verliest het zijn bittere smaak. Wij gebruiken de gegrilde ijsbergsla als bijproduct in een van onze heerlijke salades. De smaakbom voor een verbluffend eindresultaat! Wil jij het thuis proberen voor Vaderdag? Onderstaand geven wij ons receptuur vrij.

Dit heb je nodig

Voor twee personen kun je de volgende ingrediënten in huis halen (bereidingstijd 20 minuten):

  • IJsbergsla: 1 krop
  • Dressing: 50 ml olijfolie, 1 el kappertjes, 1 limoensap + limoenrasp, peper & zout
  • Benodigde accessoires: Gast Iron Grid, Grid Lifter en een barbecuetang

Stap 1: Dressing

Rasp de limoen in zijn geheel en vang de rasp op in een kom. Voeg de olijfolie toe en pers het sap uit de limoen. Voeg de kappertjes toe. Meng alles met een garde in de kom. Voeg nog peper en zout toe naar eigen smaak.

Stap 2: IJsbergsla

Verwijder de kroon uit de ijsberg sla en pel de bladen los. Meng vervolgens de ijsbergsla in de kom met de gemaakte dressing. Hutsel alles goed door.

Stap 3: Big Green Egg time!

Verhit The Big Green Egg tot 220 graden en leg de ijsberg sla op de grill voor 2 à 3 minuten.

Haal de ijsbergsla van de grill en lig het in een kom. Bedek de kom met huishoudfolie voor 15 min. Zo gaart de ijsbergsla nog even na. Verwerk volgens de ijsbergsla in een salade na keuze. Doen: bestel bij M’EAT de salade met papadum, flespompoen, bonen, geroosterde ui, munt, geroosterde ijsbergsla, gerookte geitenkaas, pinda’s en gember-sesamdressing. Vegetarisch en o, zo lekker!

Let’s M’EAT!

TIP: De geroosterde ijsbergsla is ook perfect te combineren als garnituur bij je gegrilde vlees!